Anne Lande

UTGiVELSER
av og/eller med Anne Lande


ENKELTSANGER
OVERGANGER
(VINTERISVINDU)
Tekst og vokal: Anne Lande
Musikk og piano:  Per Husby
Munnspill: Sigmund Groven
Lyd: Vidar Lunden
Lytt:
TARA
Tekst og vokal: Anne Lande
Musikk og piano: Anders Aarum
Lytt:RUSLEJUL
Tekst og vokal: Anne Lande
Musikk og piano: Per Husby
Bass: Stig Hvalryg
Skyggesang: Ole Jørn Myklebust
Lyd: Vidar Lunden
LyttETTERKLANG
(ET STYKJE TEL)
Tekst og vokal: Anne Lande
Musikk og piano:  Per Husby
Munnspill: Sigmund Groven
Lyd: Vidar Lunden

Lytt:
I DAG VIL JE HELST ITTE PRATE
(BUT FOR NOW)
Tekst og vokal: Anne Lande
Musikk og piano: Per Husby
Bass: Stig Hvalryg
Skyggesang: Ole Jørn Myklebust
Lyd: Vidar Lunden
Lytt

BØLGENE
Musikk: Anne Lande & Andreu Jacob
Tekst og vokal: Anne Lande
Alle andre instrumenter: Andreu Jacob
Lytt:


OLAFS VISE
Tekst Alf Prøysen
Musikk Bjarne Amdahl
Anne Lande & Per Husby
Klikk på bildet for å høre Olafs vise


ALBUMSAKTE SANGER
(Park Grammofon, 2006)
Anne Lande & Per Husby

 
med gjester
Hør Trass-visa hennes Tora
fra albumet Sakte Sanger
klikk herHELT NÆR

(Park Grammofon, 2009)
Anne Lande & Per Husby
Konrad Kaspersen
og Odd André Elveland


Hør tittellåta HELT NÆR
ved å klikke på bildet:

"Vårt ærend er det stille, det vare og det underfundige som ikke alltid er like lett å få øye på. Det handler om å kunne gå helt nær – og det handler om å oppdage det store i det lille". Slik oppsummerer duoen Anne Lande (vokal) og Per Husby intensjonen bak sin nye CD “Helt Nær”. Det musikalske uttrykket er lavmælt og nært i grenselandet viser/jazz – og alle tekstene fremføres på "Prøysendialekt.


FILMER
KONSERTOPPTAK
KONSERTOPPTAK


BILDER FRA ET TUN


Opptak fra "Studio Sokrates" NRK P2

BILDER FRA ET TUN
Norsk tekst og vokal: Anne Lande

Musikk og piano:  Per Husby
Saxofon: Trygve Seim

SE & LYTT:

FILM

FOLKEVANDRING UNDER STJERNENE الهجرة تحت النجوم
La migración bajo las estrellas


Foto og bilder: Trude Hellesø
(mob.tlf.bilder, malerier og tegninger)
Video: Trude Hellesø & Anne Lande
Musikk og lyd: Anne Lande & Andreu Jacob
Vokal: Anne Lande
Alle andre instrumenter:
Andreu Jacob
Andreu Jacob: www.andreujacob.net


Se filmen her:
STILLE REGNKrig stjeler barndommen fra millioner av barn

Trude Hellesø: foto
Anne Lande; vokal
Ole Jørn Myklebust: trompet/vokal
Per Husby: piano
Arild Andersen: bass
Vidar Lunden: Lyd
Trude Hellesø har tatt disse bildene på sine reiser i krigsherjede og utarmede områder - der barn lever sine liv
Anne Lande: tekst/melodi og videoredigering 2015


Klikk på bildet for å se filmen


Pressen om  'SAKTE SANGER'

-Roald Helgheim, Dagsavisen:" ...ei lise for sjela...vart og sterkt tolkar ho songane, i fine arrangment og med perler av solistbidrag..ein protest mot ei støyande og oppjaga samtid. - eit album du må ha eit hjarte av stein for ikkje å bli glad i...”
-Fredrik Wanderup, Dagbladet: " ...denne musikken kommer hviskende, som om den lokker fjernt fra en kaféinngang i en gate full av styr og ståk i en travel hverdag...”
-Tor Hammerø, TV2 Nettavisen: "...et vakkert knippe sanger som det oser empati av. “Sakte Sanger” er blitt en inderlig opplevelse – en liten perle, intet mindre...”
-Kjell Moe, Nordlys: "...nydelige kjærlighetssanger som fremføres med stor sans for ordenes og tekstenes mening...”
-Lyd og bilde: "...spennende rolig visejazz...en velklingende plate med mye dynamikk og et hav av detaljer..."
-Lydmuren.no : "...sammen har de laget en perle av et album som ligger i grenselandet ellom jazz og viser. Anbefales!...”
-Jazzfraskoletorget : "....denne vakre produksjonen..etter mitt syn en plate det er umulig å ikke bli glad i...sjelden man opplever en plate med så mange vakre tekster..."
-Geir Vestad, Hamar Arbeiderblad: "...med dette framstår Lande/Husby som særpregede Prøysentolkere..."
-Elin Prøysen: "....dette er annerledes -og veldig spennende...”
Nrk P2: om Manha de Carnaval fra SAKTE SANGER:
Det handler om lyset en morgenstund. Pianoet høres ut som glitrende duggdråper, sangen minner om lyset som glir fram over åskanten og saxofonen er de første skarpe solstrålene, som treffer de øverste grenene på furua og stikker deg i øynene.


Pressen om albumet 'HELT NÆR'

VAKKERT - meir enn ei lise av ei album - Anne Lande har verkeleg blitt ei ny stemme musikklandskapet. Dagsavisen; Roar Helgheim:
“ Eit album du må ha eit hjarte av stein for ikkje å bli glad i, skreiv eg då Per Husby og Anne Lande lanserte albumet «Sakte sanger» i 2006. No kjem ein oppfølgjar i same lågmælte stil, like vakkert, med alle tekstar uansett opphav på Prøysendialekt. Uvant er det å høyre jazzklassikaren «I’ve Grown Accustomed to Her Face» i Anne Landes nye språkdrakt, men eg høyrer ikkje Prøysen snu seg i grava. Han høyrer at det er vakkert gjort, like vakkert som når Lande/Husby framfører Prøysens eigen «Vise for gærne jinter», og med Konrad Kaspersen på bass og den coole saksofontonen til Odd André Elvenes attåt, er dette meir enn ei lise av ei album.Det er så mykje vakker musikk i verda, og venleik forgår ikkje, men det er noko med varleiken i handsaminga av han som skin gjennom på dette albumet, der terapeuten Anne Lande verkeleg har blitt ei ny stemme musikklandskapet. Her får du også «Lost In The Stars» og «Over The Rainbow» i versjonar du aldri har høyrt, ein sprek versjon av Jobims «Brica Nuga Mais» der Elvenes verkeleg går Stan Getz i næringa, attåt kjende og mindre kjende Prøysentekstar og nyskrive originalstoff av Husby og Lande. «Over regnbågån» heiter versjonen av den alltid vakre «Over The Rainbow» som avsluttar albumet, og eit CD-hefte der teiknaren Kristin Skrivervik har medverka til det grafiske resultatet, er prikken over i-en.”

BEFRIENDE - et stille uttrykk som våger å gå helt nær NRK; P2:
"
Det er dramatikken i et stille uttrykk som våger å gå helt nær det det handler om som treffer meg. Anne Landes stemme og evne til å formidle slipper forbi alle forsvar og når rett inn i det innerste rommet. Ved å ikke forstille seg, men bare være musikk. Befriende! "

EI PLATE Å BLI GLAD AV ; OG GLAD I.. Hamar Arbeiderblad; Geir Vestad :

“God tekstbasert visejazz på hedmarksdialekt med stilige arrangementer og lekkert pianospill. Det er en særpreget intensitet over den dempede, dvelende framføringen, ettertenksom og meditativ - men samtidig utforskende og undrende. Også utstyrsmessig er dette blitt en uvanlig lekker utgivelse, der Kristin Skriverviks varme, tette tegninger bærer det visuelle uttrykket. ... og den som trodde at en ikke kan synge jazz på hedmarksmål, kan tro omatt! “

Anne Lande fra Hamar behersker dette materiellet helt strålende
- sammen med en av Norges beste pianister, Per Husby
 Byavisen Lillehammer;; Kyrre Rosenvinge:

“Her kommer oppfølgeren til "Sakte Sanger" som kom for et par/tre år siden. Og som den gangen er dette en plate i grenselandet mellom jazz og viser. Og det går fortsatt sakte for seg, men med noen raske og artige låter innimellom, som for eksempel Alf Prøysens "Vise For Gærne Jinter og et par bossalåter. Det er mye Alf Prøysen her, og det topper seg i en glitrende versjon av kjente "Slipsteinsvælsen". Anne Lande er jo fra Hamar og hun behersker dette materiellet helt strålende sammen med en av Norges beste pianister, Per Husby. Og denne "Prøysendialekten" gjør seg jo veldig godt i musikksammenheng da. Men plata har også andre kvaliteter enn Prøysen. Åpningslåta er en vakker versjon av Lerner og Loewes "I’ve Grown Accustomed To Her Face", en av de kjente låtene fra "My Fair Lady". Anne kaller denne "Umerkelig", men den glir iallfall ikke umerkelig forbi, den sitter som et skudd i all sin enkelhet. For meg er platas høydepunkt låta "Det Hende Je Tenkje", som er en hedmarksk versjon av en av de fineste låtene jeg vet, Kurt Weill og M. Andersons "Lost In The Stars", som Radka Toneff gjorde en strålende versjon av på plata "Fairytales" sammen med pianisten Steve Dobrogosz i 1982. "Telbarsatt" av Husby og Lande er en annen fin låt med glitrende tenorsaksofonspill av Odd Andrè Elveland. Han spiller forøvrig nydelig på hele plata, og sammen med bassisten Konrad Kaspersen gir han plata en fin jazzdimensjon. Etter tre andre nydelige Lande/Husby-låter, avslutter de denne produksjonen med "Over Regnbågån", eller "Over The Rainbow" som opphavsmennene Arlen og Harburg kalte låta si, som jo har blitt en av de aller største standardlåtene noensinne. Glitrende pianospill av Per Husby og fjellstø bass av Konrad Kaspersen. Kristin Skrivervik fra Tylldalen i Tynset står for platecover og bilder ,og vakrere blir det ikke. Vidar Lunden hos Musikkloftet i Oslo er avsvarlig for lyd og den er bare helt super. “

MUSIKK TIL Å BLI GLAD I - med troverdighet og styringskraft i fremføringene.. Nordlys; Kjell Moe:
“...dette er musikk til å bli glad i. Poesien og den herlige stemningen er viktigst, ..med styringskraft og troverdighet i fremføringene. Plata byr på et uventet, men velkomment gjenhør med tromsøbassisten Konrad Kaspersen, som kan få en til å lure på hvorfor navnet hans ikke høres oftere nå for tiden”

VAKKERT OG INDERLIG IGJEN... TV2 Nettavisen Tor Hammerø
Anne Lande og Per Husby viste med debuten at de hadde noe å melde. Det har de fortsatt. Per Husby har vært et sentralt navn i norsk jazz og musikkliv siden tidlig på 70-tallet. Både som pianist, komponist, arrangør og orkesterleder har Husby fått mye fortjent anerkjennelse. Det at vi skulle få oppleve ham i stadig stillere landskap derimot, overrasker nok de som kjenner ham en smule. Noe forteller meg at Husbys møte med vokalisten Anne Lande har åpna nye dører for den strengt tatt ikke beskjedne og ikke nødvendigvis stillfarne Husby. Inntil jeg møtte de to med debuten «Sakte sanger» hadde jeg aldri hørt om Lande. Det tok imidlertid bare noen få runder med denne debuten for å skjønne at det var ekte vare vi hadde med å gjøre her. Lande, opprinnelig fra Hamar, viste oss med en gang at forholdet til Alf Prøysen var nært og sterkt. Den nærheten og fascinasjonen tar hun og Husby med seg videre til «Helt nær». Vi får en rekke kjente, og mindre kjente, Prøysen-tekster og vi får norske versjoner av standardlåtene «I’ve Grown Accustomed to Her Face», «Lost in the Stars» og «Over the Rainbow», samt en portugisisk/norsk-tolkning av en Antonio Carlos Jobim- klassiker – ei fin, herlig blanding med andre ord. Alt er gjort “der nede”, og Landes stemme er tatt opp slik at det høres ut som om hun synger, akkurat ja, helt nært. De to har invitert med seg tenorsaksofonisten Odd André Elveland – Stan Getz har fått sin norske arvtaker – og bassisten Konrad Kaspersen. Her er det altså ingen trommeslager og det trengs da heller ikke. Anne Lande og Per Husby har nok en gang gitt oss en flott og vakker tilstandsrapport fra et hyggelig vise- og jazzlandskap.