Anne Landes nettside

POESIKONSERTER


HØSTKONSERT

En poesikonsert
i allehelgenstiden
med tekster om avskjeder
og store omveltninger i et menneskeliv


Anne Lande
tekst og vokal

Per Husby
piano

Ole Jørn Myklebust
trompet og vokal


Anne Lande  Foto: Alfredo Barbuti


Per Husby   Foto: Alfredo Barbuti


Ole Jørn Myklebust   Foto: Alfredo Barbuti


"livet er evig
og kjærligheten er uendelig
og døden er kun en horisont
og en horisont er ingenting
kun en grense for det vi kan se"
Rossiter Worthington Raymond (1840 - 1918)


Konsertene har vært støttet av
Kulturrådet, FFLB, FFUK, Norsk jazzforum og TONO

Omtale

Foto: Alfredo Barbutimer om:
HØSTKONSERT

en annerledes allehelgenskonsert

STILLE SANGER & VARME VERS


Med utgangspunkt i et langt samarbeid og flere plateutgivelser har Anne Lande og Per Husby arbeidet fram konsertprogrammet Stille Sanger & Varme Vers i forbindelse med allehelgensmarkeringen.

Anne Lande og Per Husby har i flere år reist rundt i store deler av landet med denne lavmælte høstkonserten - når verden er mørk her i landet. Tekstene handler om avskjeder, savn og overganger til nye dager. Ensemblet har de senere år blitt utvidet med Ole Jørn Myklebust som nå er med på de fleste allehelgenskonsertene.

Programmet inneholder vakre, stille sanger - alle med norsk tekst - som gir ro og rom til refleksjon, slik at man kan få mulighet til å hente fram igjen bilder knyttet til gode eller vanskelige minner, samtidig som man også åpner opp for å se videre fremover. Sangene er hentet fra store norske diktere, og en del av musikken og tekstene er også nyskrevet for anledningen. I tillegg flettes håndplukkede dikt inn i den musikalske rammen. Konserten handler om hvordan det er å være menneske i disse krevende situasjonene og inkluderer alle mennesker uavhengig av kulturell forankring.

Allehelgensmarkeringen er nok for mange en ny skikk som nå er på full fart inn i Norge – en tid mange tenner lys til minne om de man har mistet. Kanskje vi gjenoppdager og tar til oss slike skikker fordi det moderne mennesket har kvittet seg med for mange av de gamle rituelle handlingene. Men vi mennesker kan ha behov for å delta i symbolske markeringer som hjelp eller trøst til å komme gjennom de store omveltningene i livet. Det er kanskje derfor vi er mottagelig for slike nye, enkle, rene ritualer som passer sammen med de holdninger til liv og død som mange i dag føler seg hjemme i.

Stille Sanger & Varme Vers byr blant annet på tekster av Alf Prøysen, Hans Børli, Rolf Jacobsen, Kjell Aukrust, Kolbein Falkeid, Kaisa Aglen, Naja Marie Aidt og Anne Lande. Musikken er skrevet av Per Husby, og Ole Jørn Myklebust med flere.

Ensemblet

Anne Lande – vokal
I tillegg til å være sanger og tekstforfatter har Anne Lande også lang erfaring som psykoterapeut. Gjennom sitt arbeid har hun møtt mange mennesker som har gått gjennom vanskelige perioder i livet. Dette er noe av bakgrunnen for at hun er opptatt av å finne arenaer der slike krevende overganger kan få plass, uttrykk, fellesskap, anerkjennelse og verdighet. Anne Lande fikk i 2017 årets tekstpris fra tekstforfatternes egen organisasjon NOPA.

Per Husby – piano
Per Husby er en kjent og anerkjent komponist, arrangør, jazzpianist, akkompagnatør og kulturpersonlighet med lang fartstid og stort spekter. I dette samarbeidet har han rendyrket det nære samspillet mellom tekst og musikk der ordet står i sentrum. Slik får ikke bare teksten plass i musikken, men også musikken plass i teksten.

Vi utvider ofte og gjerne ensembelt med :

Ole Jørn Myklebust – trompet/vokal
Ole Jørn Myklebust er en sjenerøs, lun og lyrisk musiker, arrangør  og komponist med stor spennvidde. Mange vil kanskje  kjenne til ham fra hans samarbeid med Mari Boine, Jonas Fjeld, Unni Wilhemsen og Jørn Øien. Hør hans vakre soloalbum "Jorba" og «Gløymde fotefar - Viser frå Eidsdal".

(disse konsertene er ment som et supplement
til de lokale allehelgensmarkeringne)

Varmt velkommen
til disse konsertene!

OMTALE


FRA PRESSE / MEDIA


"Formidling og samspill i særklasse. Takk til Anne Lande, Per Husby og Ole Jørn Myklebust.
De kan kunsten å formidle mellom livets lyse, mørke og gråtone-sider på dempet, energisk, inspirerende og varierende måter. Unn deg det univers de oppretter i våre vakre kirkerom i høstmørke eller snølys.Takk til dere som kom og fylte kirken med nerve og nærvær...! Lys over livet i døden og døden i livet." 
Synnøve Sakura Heggem, sogneprest i Nesodden kulturkirke

"Dette holder på alle måter et svært høyt kunstnerinsk nivå." Noralv Teigen, tidligere teatersjef, dramaturg og instruktør


“intimt, vakkert og direkte.. vakkert og inderlig, - musikk det oser empati av.." 
TV2 


"
…dette er musikk til å bli glad i...-nydelige sanger som fremføres med stor sans for ordenes og tekstenes mening... med styringskraft og troverdighet i fremføringene".  Kjell Moe, Nordlys


"Anne Lande har virkelig blitt en ny stemme i musikklandskapet... Vart og sterkt tolker hun sangene, hun evner å formidle varmen og sødmen i tekstene“ 
Dagsavisen


"Det er dramatikken i et stille uttrykk som våger å gå helt nær det det handler om som treffer meg. Anne Landes stemme og evne til å formidle slipper forbi alle forsvar - og når rett inn i det innerste rommet ved ikke å forstille seg, men bare være musikk. Befriende!"  
NRK P2

Røyken kirke nov 2015 - skrevet av poeten Jan I Sørensen:
"Annerledes enn alt, eller landskap i november:
Som å ha kommet fra en øde landevei, for så å se lysene fra byen, slik møtte hundrevis av lys meg da jeg ankom Røyken kirke i kveld, på Allehelgens dag. Jeg var kommet i anledning å overvære kirkekonserten til trioen Anne Lande, Per Husby, og Ole Jørn Myklebust. Klokkene ringte inn til konsert 19.00 presis.Og den neste timen, for en time!: En solid gjennomført, vakker konsert, uten dødpunkter; Nydelig, og spennende hele veien. Og for en vei: Her var Børli, Jacobsen, Falkeid, Prøysen, Nils Ferlin, men også utdrag fra prosabøker, som Peter Høegs: "Frøken Smillas fornemmelse for snø" . Tiden gikk fort, og godt. Med fine, vare kontraster. Landes vakre vokal, og resiteringer, Myklebust lavmælte trompet, hans "scat-sang" til en novelle om en liten afrikansk gutts død: Gåsehud. & Husbys støe pianospill; en Singer symaskin som tråklet det hele sammen, med en rød tråd (avskjed, savn, men også håp) som holdt helt til mål. Tusen tusen takk! Og som ekstranummer fremførte trioen Maestro Husbys favoritt:
KLIKK HER  for å høre "Mitt hjerte er ditt
"
F
ra Nesodden middelalderkirke:
Ole Jørn Myklebust, Anne Lande og Per Husby

Anmeldelse av konsert i Berg kirke Halden


ANDRE TEMAKONSERTER

BESTILLINGSKONSERTER
med utgangspunkt i et spesifikt tema på
kultur - og litteraturfestivaler
(Det norske teater)

VÅRKONSERTER
En vår med langsom musikk

OVERGANGER
Temaet for konserten er overganger fra vinter til vår, fra mørke og kulde til lysere og varmere tider, fra dvale og innelukkethet til nytt liv og nye dager.
Musikerne har valgt ut vakre, stille sanger med norske tekster som gir ro og rom til refleksjon, Repertoaret er hentet bl.a fra Alf Prøysen, Kjell Aukrust, Inger Hagerup og Anne Lande - en del av musikken og tekstene er nyskrevet for anledningen. I tillegg flettes dikt av Hans Børli, Rolf Jacobsen, Stein Mehren, Kaisa Aglen m.fl. inn i programmet. Konserten inneholder også enkelte utdrag fra ny og gammel skjønnlitteratur som også legges inn i den musikalske rammen. Konsertens tekster handler om hvordan det kan oppleves å være menneske under livets mange omstillinger.

ET  LITE ENSEMBLE
Det lille ensemblet er noe som musikerne oppfatter som både spennende og krevende:
- Lydbildet blir nakent og gjennomsiktig, og dette gir andre og nye muligheter. Kommunikasjonen blir mer fleksibel, nær og direkte, og det åpner for nye og spenstige tolkningsvariasjoner under konsertene.

Duoen har sammen gitt ut platene  HELT NÆR (2009) og ”Sakte Sanger”  (2006) som begge ble tatt meget godt imot av pressen, og de har siden 2004 gjort en rekke konserter over hele landet med ulike varianter av dette programmet.

Anne Lande er fra Hamar, men bor nå på Nesodden. Hun har i flere år vært aktiv med konserter, har en ekstra forkjærlighet for Prøysen, og er spesielt opptatt av å finne fram til vakre norske tekster. Hennes uttrykk er nært og varmt. I Dagsavisen beskrives hun slik: "Vart og sterkt tolkar ho songane" og  "ho har verkeleg har blitt ei ny stemme musikklandskapet".
Per Husby er komponist og en av våre mest erfarne jazzpianister/akkompagnatører, og er også godt kjent fra sitt mangeårige virke som pianist/kapellmester i NRK.

INSTITUSJONSKONSERTER


VAKRE SANGER, VARME DIKT OG LUNE HISTORIER
Anne Lande er fra Hamar, men bor nå på Nesodden, en kort ferjetur fra Oslo. Hun har i flere tiår vært aktiv med konserter. Hun er spesielt opptatt av å finne fram til vakre norske tekster og har en ekstra forkjærlighet for Prøysen. I tillegg til å være sanger og tekstforfatter er Anne Lande også utdannet sykepleier og psykoterapeut. Gjennom sitt arbeid som samtaleterapeut har hun møtt mange mennesker som går gjennom krevende perioder og møter ulike utfordringer i livet.

Sammen med Per Husby har hun i de siste år holdt mange institusjonskonserter og temakonserter rundt om i landet.
Per Husby er fra Oslo, men med sterke røtter i på Nordmøre. Han er for mange kjent som kapellmester og pianist i NRKs populære ”Da Capo” - programmer gjennom 11 år. Ved siden av å være komponist og jazzpianist med lang fartstid, en anerkjent akkompagnatør og arrangør, har han de siste årene holdt en rekke institusjonskonserter over hele landet. Den ærefulle 'Prøysens ærespris' ble i 2019 tildelt Per Husby.

Institusjonskonsertene skreddersyes og tilpasses de enkelte stedene som besøkes.
Repertoaret inneholder vakre sanger og dikt, både kjente og nye.
Alle tekstene er på norsk.

Duoen har sammen flere utgivelser bak seg og disse har blitt tatt meget godt imot av pressen.
De har de siste årene gjort en rekke konserter over hele landet med dette programmet,
blant annet har de i mange år nå hatt tilpassede sommerkonserter i forbindelse med Kongsberg jazzfestival på de fleste institusjonene i Kongsbergdistriktet