Band / Prosjekter - aktuelt nå

ANNE LANDE & NORSK TEKSTORKESTER
"stille sanger og lune dikt"

Anne Lande, vokal
Per Husby, piano
Ole Jørn Myklebust, trompet/vokal
Konrad Kaspersen, bass

Anne Lande og Per Husby har de siste årene arbeidet fram et konsertprosjekt som må sies å være meget særegent innen det norske jazzmiljøet.   I et ofte lavmælt musikalsk uttrykk lar de tekstene stå sentralt – og alle tekstene er på norsk.  Disse tekstene er dels hentet fra Alf Prøysens mere ukjente og ”seriøse” side, og dels originaltekster eller norske versjoner av jazzstandardlåter skrevet  av Anne Lande. Hennes tekstarbeid blitt møtt med stor anerkjennelse fra ulike hold.

Sammen har Lande/Husby gitt ut to Cder – ”Sakta Sanger” (2006) og ”Helt Nær” (2009). Innspillingene har fått meget god mottakelse i aviser over hele landet, og i Dagsavisen summerte Roald Helgheim opp musikken på følgende måte:

Eit album du må ha eit hjarte av stein for ikkje å bli glad i, skreiv eg då Per Husby og Anne Lande lanserte albumet «Sakte sanger» i 2006. No kjem ein oppfølgjar i same lågmælte stil, like vakkert, med alle tekstar uansett opphav på Prøysendialekt. Uvant er det å høyre jazzklassikaren «I’ve Grown Accustomed to Her Face» i Anne Landes nye språkdrakt, men eg høyrer ikkje Prøysen snu seg i grava. Han høyrer at det er vakkert gjort, like vakkert som når Lande/Husby framfører Prøysens eigen «Vise for gærne jinter», og med Konrad Kaspersen på bass er dette meir enn ei lise av ei album. Det er så mykje vakker musikk i verda, og venleik forgår ikkje, men det er noko med varleiken i handsaminga av han som skin gjennom på dette albumet, der terapeuten Anne Lande verkeleg har blitt ei ny stemme musikklandskapet. Her får du også «Lost In The Stars» og «Over The Rainbow» i versjonar du aldri har høyrt, og ein sprek versjon av Jobims «Brica Nuga Mais», attåt kjende og mindre kjende Prøysentekstar og nyskrive originalstoff av Husby og Lande. «Over regnbågån» heiter versjonen av den alltid vakre «Over The Rainbow» som avsluttar albumet, og eit CD-hefte der teiknaren Kristin Skrivervik har medverka til det grafiske resultatet, er prikken over i-en

Et annet spesielt trekk ved gruppens konserter er at dikt av norske gamle og nye lyrikere som Hans Børli, Kolbein Falkeid, Rolf Jacobsen, Arvid Hansen, Kaisa Aglen og Inger Hagerup flettes inn i programmet, både med og uten musikkledsagelse.   Dette har vært en medvirkende faktor til at Lande/Husbys musikk har vakt interesse også ut over det generelle jazzmiljøet.  Gruppen har således de siste årene ikke bare opptrådt ved Varangerfestivalen, Nordlysfestivalen og jazzfestivalene i Trondheim og på Kongsberg – men også på Bjørnsonfestivalen i Molde, Visefestivalen i Egersund, Litteraturfestivalen på Lillehammer og Litteraturhuset i Oslo.

I tillegg til Lande og Husby møter vi en av Nord-Norges mest markerte musikere gjennom mange år, Konrad Kaspersen, som i tillegg til å ha spilt med alt som kan krype og gå i norsk jazz også har arbeidet med teksttolkere som Trygve Hoff, Tove Karoline Knutsen og Alf Cranner.

Det nyeste medlemmet i gruppen, trompeteren Ole Jørn Myklebust, - en sjenerøs, ukonvensjonell,  lun og lyrisk musiker, arrangør og komponist med stor spennvidde.
Hans vakre og særegne soloalbum "Jorba" (2013) ble tatt svært godt imot. Mange vil kanskje kjenne til ham fra hans samarbeid med Mari Boine, Unni Wilhemsen, Jonas Fjeld og Jørn Øien.

 

LARGOLAND
Anne Lande & Anders Aarum
vokal & piano

ANNE LANDE & ANDREU JACOB
Tekst/lyd/bilde

STOKKER & STÆR
Anne Lande:  vokal
Maria Bovin de Labbé:  trommer/marimba/perkusjon
tekster, toner og trommer
for barn i alle aldre

om Maria


institusjonskonserter